Nesa Wazir: Kisahnye Lif

Thursday, December 6, 2012

Kisahnye Lif

Hi!

Sebab ari 2 dah cerita pasal rumah 22 tingkat, kali ni nak cerita pasal lif nye pulak. Nesa memang x berkenan naik lif ni. Kalau takat dua tiga tingkat rasenye gagah je nak daki tangga. Tapi kalau macam sekarang ni, tingkat 22 oke, tertanggal la kaki mak nakk..hoho! Sebenarnye nesa ade kenangan yg tak berapa indah dengan lif ni.



Pernah sekali, nesa dgn 2 orang kawan naik lif kat satu bangunan rumah flat. Dalam lif tu ada ramai la jugak, ada auntie, pak Arab dan 2 orang anak beliau dan 2 atau 3 orang lagi insan2 yg lain. Tiba-tiba!....buk! lif tu macam tenggelam sikit. (sound effect 'buk' menunjukkan lif dah tenggelam..sebenarnye xde bunyi..haha). Semua dah buat poker face, auntie kat belakang dah panik! 'apa pasai? apa pasai?'..mase tu, nesa ngan 2 org kawan nesa ni yg paling dekat dgn pintu lif ..cuba tekan butang kecemasan beberapa kali tapi pintu lif x bukak! oh mai! tolonglah jangan main2 wahai lif yg kacak dan budiman...waktu tu terus fikir..adakah aku akan mati kat sini secara sesak nafas beramai-ramai kerana kekurangan oksigen..Makkk! Ayahhhh!!


Well, of course la x mati kan, kalau x sape yg taip cerita ni..haha. ok, sambung semula, lepas lebih kurang 5 minit terkurung, pak Arab yang berdiri kat belakang tu hulur kunci, dijoloknye kunci kat celah2 pintu lif tu, 'try to open..' katanye. Nesa ngan kawan2 pun dengan sekuat tenaga kuak pintu lif tu..iiyahhh~! pintu lif pun terbukak..lif cuma tenggelam paras lutut. lol! Waktu tu macam terasa, Alhamdulillah..diberi peluang lagi untuk hidup! sobs~ T_T

Macam tu lah ceritanya, fobia jugak sekejap masa tu. Tapi kalau nak ikutkan bahaya mana2 pun ada, cuma harap2 dijauhkan la..terutamanya dalam LIF!

4 comments:

ღKekunangpelangiღ said...

Nesa lah tu berat sangat sampai tenggelam ni. haha :p

WZ said...

=O! Lif tu jam tetiba? Scary betei.

cEro said...

Lif antara tmpat paling awkward dlm dunia..
tak reti nak buat apa dlm lif yg nampak ok..

tp pengalaman nesa tu mmg scary..
uuuuiiihhh...

Nesa Wazir said...

epol : T_T

WZ :ye..mmg scary la..haha

cEro: stuju sgt. bile masuk sume bediri tegak dan temenung..haha