Nesa Wazir: All-U-Can-Eat!

Monday, November 26, 2012

All-U-Can-Eat!

I feel fat. Sejak sampai Penang hari 2..asyik keluar makannnnn aje! Penang kan 'food paradise' katanya. Masa student dulu nesa x la terasa kemewahan makanan kat sini, sebab nak jimat. Tapi bila dah keje, hamik kau! Duit dah ada, pantang orang ajak je, jom! Kat mana? Jommmm!!

Even kat luar opis nesa ni je dah ada jual macam2. Atoiiii..godaan betul -_-"

So, setelah pegi ke beberapa restoran, warung dan gerai...nesa sangat suka satu tempat ni, Seoul Garden- Korean BBQ & Steamboat kat Gurney Plaza. Dulu selalu jugak dengar kawan2 bercerita pasal tempat ni, tapi x penah pegi pun. Mungkin sebab unsur-unsur K-pop yang makin popular waktu tu, tempat ni pun jadi tumpuan ramai?? Ade ke kaitan? hahaha. Yang bestnya kat sini, dia ada All-u-can-eat buffet, yang kita boleh makan sesuka hati. Aummmm!




Credits to Kak Ad for these lovely pictures :)

Dah dia cakap makan sesuka hati, apa lagi, memang x hengat la amik udang, sotong sume. Da amik tu, masak la sndri. Boleh pilih untuk grill atau masuk dalam sup macam steamboat tu. Nesa lebih suka semuanya di-grill. Kalau nak lagi sedap, campur skali bawang, sayur dan sos time kita grill tu. Pecayalah rasenye sgttt sedap! >,<

Harganya pun boleh tahan la, lebih kurang Rm33 utk seorang. Just make sure korang betul-betul-betul lapar waktu tu, barulah berbaloi-baloi!

Ok, time to get back to work. Kang bos cek mai x siap keja kena balun sat lagi. hehehe..daa! :P

6 comments:

WZ said...

Eh! apa ni buat entry mcm ni! bantah bantah!

T_______T

nampak sedap tbh. oh mai.

ღKekunangpelangiღ said...

WAaa.. nampak macam sedap ja tu.. :)

Azam Shah said...

lama tak lepak sama :( rindu

Nesa Wazir said...

WZ : haha..ini balas dendam utk WZ! xD

Epol : sdp epol..hehe

azam : rindu sgt! T_T

antzgirl said...

ewahh..syok nya makan.. kalau pakai student card leh dpt murah sikit taw.. camne abe john leh ade sana..hehe

cEro said...

sbb cEro alergik dgn ketam, maka steamboat2 camni mmg tak gemar sgt...
tp dengar kata, sedap!
hehehe