Nesa Wazir: Coding vs drawing

Wednesday, January 23, 2013

Coding vs drawing

Hi!

It's already 23rd of January! wow..

Sekarang nesa tengah gigih belajar Action script 3, coding untuk buat application dan games. Buat benda ni, stress level nesa dah naik rasenye..huh! Eh, bukan nesa x suka. nesa suka apa. suka bila codingnye betul! tapi bila salah, oh mai..teringin nak cekik orang je perasaannya. Ah, samelah macam buat blog ni, penah x korang try2 nak guna template yang ada script pnjang lebar atau css? Rase macam betul dah, tapi bila preview x jadi macam yg die tunjuk, aah mcm tu lah...sedehhh  T_T

Bila stress nesa mula la nak menconteng. lukis sana sini. Kali ni laptop nesa, si Maguro, jadi mangsa. Maguro: why me? why me?.. haha. why not laptop. Kan dah lukis kat kasut. Agaknye lekat x kalau lukis ni.. (nesa guna Sharpie dan permanent marker jenama Pen-Touch dari Jepun).

So the result?



Yup. it will be there for years ahead!! memang x tanggal, nesa siap test gosok2 lagi. Ok lah, nak sambung belajar. Kali ni kena baca e-book pulak sebab tutorial semua x menjadi. 588 page wo!!  mampu?! bye *pengsan


6 comments:

Chuu Muqhlis said...

Comel! Kaler pki ape lak

ღKekunangpelangiღ said...

Waaa.. dah siap. Comelnya.. :)

ANISRAHIM said...

wahh! nesa u're ohsem! jeles sungguh nah!

Lan Bingka said...

oo.. macam tu rupanya rambut awak.. ;p

alyn amalyn said...

mak ai..comel nyer lukis tu..pandai betul la nesa ni..kreatif..:)

Azam Shah said...

thats so nesa. haha. pakai sharpie ek?