Nesa Wazir: Situ, sana, sini~

Wednesday, January 30, 2013

Situ, sana, sini~

Hi!

Sejak 2 minggu lepas, banyak aktiviti yg nesa join. Now, i kinda realize why i fell so tired lately =_=...my team and i, ke Ulu Yam utk tengok2 tempat yang kitorang akan shoot. Tempat ni namanya Nur Lembah Bestari, which is a resort yg sangat la indah, nyaman, sentosa gitu! just love it! Resort ni ada mud spa pastu kat kalau tido sana, bangun pagi boleh terjun dalam sungai! sebab ada sungai kat blkg chalet xD

my shooting team!

Then the next week pulak, Nesa ke Kuala Nerang untuk satu kem. English camp that is. Kem ni disertai oleh 200 org budak2 umur 12 tahun.

Bila dah bahagikan kepada 15 groups, nesa dapat group 2, ada 14 org semuanya. We named it CHAMPION! Mula2, dorang malu2, semua x mau cakap.  awkward. krit krit <--bunyi cengkerik...Nesa pun dgn yakin cuba bercerita dan menyanyi. The next day, they start calling me 'teacher'  :')

 The fasis :)


Nesa dan 'anak2' nesa..wah anak tau! day by day makin rapat. Dorang yang mula2nya cuma senyum dan angguk dah mula cakap Bahasa Inggeris. Kita play games macam tongue twister, poison box, musical chair..etc.Tapi biasalah, hari terakhir kem, nesa rase sedih sangat sbb kena berpisah. Masa 'Talent Time' dorang dapat hadiah, terus bawak hadiah tunjuk kat nesa. They said, thank you. Waktu tu nesa dah nak nangis sebenarnya..sorang demi sorang salam cium tangan. Boleh imagine tak betapa terharunya nesa waktu tu? aww~  T_T


my kids <3

Oh, I miss them already! Nesa harap dorang dapat belajar banyak masa di kem..


6 comments:

alyn amalyn said...

wah, comel..macam mana nesa boleh join camp tu..awesome lah..:)

Lan Bingka said...

tak sangka teacher miss i.. ;p

WZ said...

aww~~ You sing to. hahaha.
mmg byk betul aktiviti yg neso join lately ni ek. best pula. how to join? lol.

Azam Shah said...

jeles!. nak pi penang! XD

fadh leyanie said...

seronoknya ada aktiviti macam ni,.:D

Nesa Wazir said...

alyn : company nesa kerja ni bos dia lecturer b.inngeris. So, scare x langsung nesa slalu terlibat dgn bahagian pndidikan.

Lan: hahaha..ye anakku!! xD

WZ: yes i do sing! not so well though :P

Azam : mai la zam!!

Fadh : yaa, mmg sronok. kdg2 nak juga keluar dr opis :D